Tori Tori Altavista

The main influences for this project are based on the expression of brutalist architecture, as well as historic habitats carved in mountains.
Located inside a commercial plaza in the San Angel neighborhood, the space consists of two levels. The first one is a narrow interior that connects through a stairway with the second level and the green areas of its terrace. The sensation when entering the space is conditioned by a meticulous game of height variations in the marble ceiling. This generates a sense of compression and continuity, similar to the one experienced when accessing a cave. The marble ceiling descends until it almost reaches the floor in order to receive the spiral staircase that connects the ground floor with the terrace. To the right side there is a sushi bar that allows the user to see the chef ’s hands when preparing the sushi through the reflective qualities of the high polished brass ceiling. On the other side, lies a continuous seat with an art piece by artist Marco Rountree hanging from the wall.
The upper floor is surrounded by green areas; the sensation is completely open and extroverted, enabling the user to observe the treetops of the surrounding houses, a characteristic trait of the neighborhood. Nonetheless, the memory of the previous experience is mirrored through the ground level changes covered in the same materiality of the preceding marble space.

Concept and Interiors / Esrawe Studio y Rojkind Arquitectos / 2017
Creative Direction / Héctor Esrawe y Michel Rojkind.
Interior and Furniture Project / 
Esrawe Studio
Design Team / Esrawe Studio: Jan Müller, Rodrigo López, Israel Dorantes
Rojkind Arquitectos: Salvador Cortéz, Jorge Cesár González, Victor Manuel Velázquez,
Cynthia Ponce, Julieta Inclán, Pablo Herrera, Fernanda Casar, Andrea León,
Beatriz Zavala, Lorena García Cordero-Sasía
Construction Supervision / Jan Müller
Builder / ZD+A
Photography / Jaime Navarro